Köpa avståndsmätare

Att ha en avståndsmätare kan verkligen underlätta arbetet för hobbyverksamheter såväl som till proffs. Avståndsmätare kan enkelt användas för att mäta upp avstånd mellan två föremål samt räkna ut olika summor när man vill veta volym eller yta. Det finns även många andra funktioner att ta fasta på och när man letar efter en avståndsmätare kan det verka som en djungel där ute. Avståndsmätare finns i många sortiment både på nätet och som en del i utbudet hos fysiska butiker. Även prisklasserna varierar oändligt och du kan hitta avståndsmätare för några enstaka hundralappar såväl som för tusentals kronor.
Här kommer en liten guide om var du kan finna de bästa och mest prisvärda produkterna av avståndsmätare.

Fysiska butiker i Sverige

På de flesta byggvaruhus och gör-det-själv butiker går det smidigt att hitta det du är ute efter. Dock kan det ibland vara svårt att hitta en avståndsmätare av bästa klass på ett vanligt varuhus och vill man ha det bästa av det bästa, kanske man måste kika efter en specialiserad butik med gediget utbud. I Sverige kan du lätt strosa omkring på bl.a Bauhaus, Jula, Clas Ohlson och Kjell & Co.

 • På Kjell & Co har man tre stycken avståndsmätare varav två är lasermätare och en tillämpar ultraljud. Prisnivåerna ligger från 300 kr-1000 kr och passar de flesta hantverkare.
 • Jula har några fler i sitt sortiment och Bosch är det märke som syns mest och som också är ett av de mest populära. Även här kan du hitta olika prisklasser från 500 kr upp till 1400 kr. Modellerna har praktiska funktioner och kan ställas in på olika enheter osv.
 • Bauhaus som finns på många håll i världen och har många modeller från Bosch i sitt utbud.
 • Clas Ohlsons har ett stort sortiment av avståndsmätare. Här hittar du många olika märken med diverse funktioner och vill man hitta något som passar just ens egen stil, så är Clas Ohlson förmodligen en av de bästa butikerna. Prisnivåerna varierar stort och du kan hitta ett mätinstrument från bara 350 kr upp till 7000-8000 kr. Men då har du också alla funktioner som önskas.

Onlinebutiker i Sverige

De fysiska butikerna som nämns ovan har naturligtvis hemsidor att besöka om man inte känner för att gå till butiken i stan. Men även andra online-butiker som säljer avståndsmätare finns det gott om på den svenska marknaden. Och eftersom du betalar mycket lite i frakt normalt sett så kan det vara värt att snegla på nätet efter den perfekta mätaren.
Det som är positivt med att handla på nätet är att du har så många betalningsalternativ att välja mellan. Så om du exempelvis vill handla på faktura eller delbetala ditt köp, så är det inga problem.

 • Conrad.se är en onlinebutik som är värd att besöka för de har massvis av modeller från de bästa märkena i sitt sortiment. Bosch, Leica, Fluke och Toolcraft är bara några att nämna och oavsett hur stor eller liten din budget är, så finns det garanterat något för dig.
 • NetonNet har ett något mindre sortiment än Conrad, men man kan dock finna mycket eftertraktade instrument. Här kan du till exempel köpa en Bosch med Bluetooth som gör att du kan skicka informationen som den uppger till din telefon så du inte glömmer bort det.
 • Proffsmagasinet.se är ytterligare en höjdare vad gäller avståndsmätare. De bästa märkena finns samlade på en och samma sajt och kan köpas av alla tänkbara gör-det-självare och proffs. Här kan du även köpa hela set med stativ, tillbehör och skydd m.m.

Andra sajter att klicka sig in på som säljer avståndsmätare, är Swedol, XXL och 24.se (för golf) samt Verkter.se.

Köp en avståndsmätare utanför Sveriges gränser

Är du ute och reser eller hellre vill köpa detta smarta instrument någon annanstans, så är avståndsmätare lika populära utomlands som i Sverige. Dock är ju svenskarna kända för att pyssla hemma och bygga till och snickra, så det är inte konstigt att man hittar många modeller på hemmaplan. Dock är det mycket enkelt att köpa produkter online från EU, då det inte kostar speciellt mycket i frakt och går enkelt att få hem.
Som nämnt ovan är Bauhaus ett stort varuhus som är grundat i Tyskland där man också har en del byggvaruhus. Dit kan du gå både till ett vanligt varuhus eller leta dig in på nätet i det land du befinner dig, men tänk på att uppge en leveransadress.

Många av märkena är utländska som Bosch och Leica, och det är just de som anses mest populära. Därför är det mycket enkelt att hitta dem på tyska sajter eller butiker. Kanske ska du på jaktresa eller golfresa och har glömt att köpa ett mätinstrument hemma. Då kan du med fördel söka upp en butik som säljer dessa oumbärliga verktyg på plats. Här kommer några ställen att hålla utkik efter om du är på resande fot och är sugen på att inhandla en avståndsmätare.

 • Idealo.de
 • www.bosch-professional.com om du är professionell som söker det senaste
 • www.bauundhobby.ch
 • www.bushnellgolf.eu för golfare som söker ett smart mätverktyg när man är på banan
 • www.bushnell.com (ett bra märke som är mycket populärt runtom i Europa)
 • www.gearbest.com som har en svensk version med svenska priser

Som fysiska butiker kan du bege dig till olika mål i Europa. Här följer några av dem.

 • Hornbach
 • Leroy Merlin i Frankrike (mycket bra varuhus med allt för gör-det-självare)
 • La Fnac i Frankrike eller Belgien. Ett varuhus som främst specialiserar sig på elektronik, dvd osv men det finns även andra produkter som till exempel avståndsmätare.
 • Walmart i England och USA.

Det finns naturligtvis fullt av butiker både på nätet och i städerna som säljer avståndsmätare. Många svenskar köper även sina produkter från Kina då de ofta är billigare. Östeuropeiska länder som Polen, Baltikum och Tjeckien har också ett stort utbud av avståndsmätare till mycket billiga priser så om du är på genomresa ska du definitivt passa på att fynda.

Dock ska man alltid kolla upp varorna ordentligt innan man inhandlar byggvaror och liknande utomlands, eftersom det inte är lika enkelt att reklamera en vara från utlandet, och när skadan väl är skedd så tar det betydligt längre tid att ersätta den om den kommer långväga ifrån.